Geitenhouders

Duurzaam ondernemen en slim besparen

yellow
  • 20 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Lange termijn visie

Zonnedaken voor geitenhouders

De geitenhouderij is een sector die proactief werkt aan verduurzaming. Een sector waarin omgang met mens, dier en omgeving centraal staat. Ook energie en klimaat speelt een belangrijke rol.

Een mogelijke verduurzaming van de geitenhouderij is het installeren van zonnepanelen op de daken van stallen en schuren. Er is nog veel oppervlak onbenut die een mooie kans biedt om extra inkomsten te genereren zonder zelf te hoeven investeren.

Voordelen van een zonnedak

020-hand

Duurzaam ondernemen

Gegarandeerde inkomsten uit groene, lokaal opgewekte energie.

011-project

Flexibel in keuze

U bepaalt in welk stadium en welke vorm wij u helpen.

024-medical-mask

Verwijdering van asbest

Wij vervangen uw asbestdak door een nieuw dak met zonnepanelen.

027-deal

Volledige ontzorging

Wij realiseren het voor u, ook indien u al subsidie heeft ontvangen.

Profiteer nog in 2020 van de uitgestelde SDE++ subsidieronde!

De agrarische sector is het vliegwiel van de energietransitie. Duurzaam ondernemen door middel van groene en lokaal opgewekte energie op uw boerderij. Dit is nu extra interessant door uitstel van de SDE++ subsidieronde tot 24 november 2020.

De nieuwe SDE++ regeling focust op CO2-reductie, waardoor verschillende technieken met elkaar concurreren. Door invoering van deze regeling kan de aanvraag complex zijn. Graag verzorgen wij de aanvraag gratis voor u.

Slim besparen op energiekosten en uw bedrijf verduurzamen?

Doe de gratis scan en ontvang een vrijblijvend advies.

Waarom kiezen voor Horizon NL?

Kennis Ervaring

Kennis & ervaring

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring in de duurzame energie. Wij hebben aan tientallen grootschalige projecten gewerkt op verschillende continenten met een totaal geïnstalleerd vermogen van meer dan enkele GW-en.

011-project

Flexibiliteit

Wij zijn als kleine organisatie flexibel. Wij hebben geen langdurige processen maar schakelen snel en luisteren naar uw wensen. Wij snappen dat elk project en elke onderneming een andere aanpak vergt.

002-arrow

Lange termijn focus

Onze focus is lange termijn. Wij geloven in langdurige samenwerkingen met ondernemers, overheden, netbeheerders en energiecoöperaties.

Zon op maat

U bepaalt zelf in welk stadium en welke vorm wij u helpen. U kunt uw dak aan ons verhuren, de zonnepanelen leasen of van ons kopen. Wij zijn flexibel! Ontvang jaarlijks huurinkomsten of krijg de volledige huuropbrengsten vooraf uitbetaald (de netto contante waarde).

Heeft u al SDE subsidie ontvangen? Soms is het realiseren na ontvangst van subsidie een uitdaging. In dit geval kunnen wij u helpen met financiering. Wilt u zelf investeren? Dan kunnen wij u helpen bij de realisatie.

En bent u benieuwd welk bedrag u zou ontvangen indien wij de zonnepanelen op uw dak zouden overnemen? Neem vrijblijvend contact op!

Kennisbank

Lees onze artikelen voor meer informatie.

De risico’s van zonnepanelen en brandveiligheid

De impact van de nieuwe SDE++ regeling en de lage realisatiegraad van projecten

Toenemende transportschaarste vraagt om technische expertise

Wilt u uw bedrijf verduurzamen?

Ontdek wat u kunt besparen.

Afhankelijk van uw situatie kunnen wij een oplossing kiezen die het beste past bij uw bedrijfsvoering.

Hoe werkt het?

Doe de gratis aanvraag en bepaal in welk stadium en welke vorm wij u helpen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

1

view

Dakscan & adviesgesprek

Wij maken graag kennis met u en geven u gratis advies.

2

open-mail

Subsidieaanvraag

Wij vragen gratis SDE++ subsidie voor u aan.

3

Financiering

Financiering

Wij regelen de financiering voor u. Voor de financiering doen wij een dakinspectie.

4

008-wrench

Realisatie

Wij regelen de plaatsing van de zonnepanelen volledig voor u.

5

003-flower

Onderhoud & beheer

Wij zorgen voor het volledige onderhoud en beheer tijdens de looptijd van het project.

Veelgestelde vragen

Wij laten altijd een dakconstructieberekening uitvoeren door een onafhankelijk, ervaren constructiebureau. Op deze manier wordt de huidige staat van het dak grondig gecheckt. Daarnaast wordt ook berekend of de extra ballast van de zonnepanelen op het dak gedragen kan worden. In sommige gevallen blijkt dat het dak niet geschikt is en versterkt of vervangen moet worden. In dat geval kunnen wij u adviseren hoe het dak geschikt gemaakt kan worden. Indien u dit wenst, kunnen wij dit proces begeleiden.

Voor het aanvragen van de SDE++ subsidie is een grootverbruikaansluiting van minimaal 3×80 A nodig. Indien uw aansluiting vergroot moet worden om meer zonnepanelen te kunnen plaatsen kunnen wij deze gratis voor u aanvragen en uw aansluiting verzwaren. Wij regelen het gehele traject met de netbeheerder en zorgen voor een goede afstemming zodat u volledig ontzorgd bent. 

In veel regio’s in Nederland treedt nu transport schaarste op. Dit begon in het noordoosten van Nederland door de vele aansluitingen van zonne-energie en windenergie projecten en heeft zich uitgebreid naar de rest van Nederland. Wij hebben informatie van verschillende netbeheerders gecombineerd zodat wij u precies kunnen vertellen of u in een transportschaartse gebied zit. Bekijk ook ons kennisartikel over transportschaartse.

Ja. Door Corona is de SDE++ regeling uitgesteld. De najaarsronde 2020 opent 24 November 2020 met een budget van € 5 miljard. Een mooie kans voor agrariërs om hier nog gebruik van te maken. De oude SDE+ regeling is sinds eind 2019 vervangen door de SDE++ regeling. Deze focust op reductie van CO2 verbruik, wat ook betekent dat verschillende technieken (zon, wind, biomassa, etc) met elkaar concurreren. Door de toename van zonne-energie en concurrentie van verschillende technieken onderling verwachten wij dat het budget overschreden wordt. De keuze voor het basisbedrag en subsidie-intensiteit van het project is bepalend voor de slagingskans. Horizon NL kan u adviseren bij uw SDE++ subsidieaanvraag of zelfs het hele traject voor u uit handen nemen.

Dat is afhankelijk van uw wensen. Indien u wenst kunnen wij de volledige SDE ++ subsidieaanvraag en financiering voor u regelen. Wij hebben ruime ervaring met projectfinanciering van zowel kleine als grootschalige projecten en zorgen voor een financiering die bij u past. Wilt u zelf een zonne-energie project beginnen en hierin de investering of een gedeelte ervan doen, dan bespreken wij graag mogelijkheden met u.

Ja, dit kan. Wij verzorgen de asbestsanering van uw dak en plaatsen een nieuw dak waarop de  zonnepanelen worden geïnstalleerd. Een gedeelte van de opbrengsten van de zonnepanelen zal hiervoor gereserveerd worden. We werken hiervoor samen met professionele asbestsanering bedrijven die gecertificeerd zijn om de asbest te verwijderen.

TNO heeft in opdracht van brancheorganisatie Holland Solar en RVO, verstrekker van de SDE++ subsidie, onderzoek laten doen naar de risico’s van brandgevaar door zonnepanelen. In ons kennisartikel worden de risico’s op een rij gezet. Samengevat is het belangrijk om altijd voor kwaliteit te gaan en met een ervaren partij te werken. Horizon NL heeft 20 jaar relevante ervaring en in verschillende sectoren tientallen grootschalige, complexe projecten gefinancierd en gerealiseerd (in totaal voor meer dan 1000 MW). Kwaliteit staat voor ons op nummer 1. We werken met de beste fabrikanten en gebruiken alleen tier-1 panelen en omvormers.

Het grootste gedeelte van brand wordt overigens veroorzaakt door indak-systemen (vooral in huizen), wat een geruststellende gedachte is. Horizon NL fixeert het systeem namelijk op het dak en niet geïntegreerd in het dak zelf.

Wilt u weten wat uw dak waard is?

Neem dan contact met ons op. Wij maken op basis van uw gegevens een inschatting voor de hoeveelheid elektriciteit die u kunt opwekken. Na de scan kunnen wij u een gratis offerte versturen en een afspraak maken met een adviseur.
*verplicht veld