Carports

Maak van uw parkeerplaats een slimme energiebron

yellow
  • 20 jaar ervaring
  • Flexibel
  • Lange termijn visie

Zonnecarports

Het belangrijkste doel van het Klimaatakkoord is de CO2-uitstoot in 2030 met 49% verminderen vergeleken met 1990. Een slimme mogelijkheid voor CO2-reductie is het inzetten van parkeerplaatsen voor duurzaam energiegebruik. Een zonnecarport maakt van uw parkeerplaats een lokale energiebron en creëert een positief imago voor uw bedrijf. Een bijkomend voordeel is dat auto’s worden beschermd tegen extreme weersomstandigheden zoals hoge temperaturen in de zomer en hagelbuien in de winter. Daarnaast levert het u extra, gegarandeerde inkomsten op. Een interessante dubbelfunctie dus!

Voordelen van een zonnecarport

020-hand

Duurzaam ondernemen

Een positief duurzaam imago voor uw bedrijf.

cable (1)

Slimme combinatie met laadpalen

Slim laden van elektrische voertuigen aan uw zonnecarport.

umbrella (1)

Bescherming tegen hagel en zon

Uw voertuigen en van uw bezoekers staan veilig en koel.

euro (1)

Gegarandeerde inkomsten

Gegarandeerde inkomsten of korting op uw energierekening.

Maak van uw parkeerplaats een veilige en comfortabele energiebron!

Een belangrijk aspect van een zonnecarport is veiligheid. In het ontwerp dient rekening te worden gehouden met veiligheid van mensen, maar ook van de voertuigen. We willen immers de kans op autobeschadiging zo klein mogelijk maken. Deze aspecten worden in het ontwerp meegenomen en verwerkt in de vergunningsaanvraag bij de gemeente. Na ontvangst van de vergunning kan SDE++ subsidie aangevraagd worden. De nieuwe SDE++ regeling focust op CO2 reductie, waardoor verschillende technieken met elkaar concurreren. Door invoering van deze regeling kan de aanvraag complex zijn.

Bent u bezig met het ontwikkelen van een zonnecarport of heeft u een geschikte locatie? Graag gaan we met u in gesprek over waar we kunnen ondersteunen.

Slim besparen op energiekosten en uw bedrijf verduurzamen?

Doe de gratis scan en ontvang een vrijblijvend advies.

Waarom kiezen voor Horizon NL?

Kennis Ervaring

Kennis & ervaring

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring in de duurzame energie. Wij hebben aan tientallen grootschalige projecten gewerkt op verschillende continenten met een totaal geïnstalleerd vermogen van meer dan enkele GW-en.

011-project

Flexibiliteit

Wij zijn als kleine organisatie flexibel. Wij hebben geen langdurige processen maar schakelen snel en luisteren naar uw wensen. Wij snappen dat elk project en elke onderneming een andere aanpak vergt.

002-arrow

Lange termijn focus

Onze focus is lange termijn. Wij geloven in langdurige samenwerkingen met ondernemers, overheden, netbeheerders en energiecoöperaties.

Zon op maat

U bepaalt zelf in welk stadium en welke vorm wij u helpen. U kunt uw parkeerplaats aan ons verhuren, de zonnepanelen leasen of van ons kopen. Wij zijn flexibel! Ontvang jaarlijks huurinkomsten of krijg de volledige huuropbrengsten vooraf uitbetaald (de netto contante waarde).

Heeft u al SDE subsidie ontvangen? Soms is het realiseren na ontvangst van subsidie een uitdaging. In dit geval kunnen wij u helpen met financiering. Wilt u zelf investeren? Dan kunnen wij u helpen bij de realisatie.

En bent u benieuwd welk bedrag u zou ontvangen indien wij uw zonnecarport zouden overnemen? Neem vrijblijvend contact op!

Kennisbank

Lees onze artikelen voor meer informatie

De risico’s van zonnepanelen en brandveiligheid

De impact van de nieuwe SDE++ regeling en de lage realisatiegraad van projecten

Toenemende transportschaarste vraagt om technische expertise

Wilt u uw bedrijf verduurzamen?

Ontdek wat u kunt besparen.

Afhankelijk van uw situatie kunnen wij een oplossing kiezen die het beste past bij uw bedrijfsvoering.

Hoe werkt het?

Doe de gratis aanvraag en bepaal in welk stadium en welke vorm wij u helpen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

1

view

Locatiescan & adviesgesprek

We maken graag kennis met u en geven u gratis advies.

2

open-mail

Subsidieaanvraag

Wij vragen gratis SDE++ subsidie voor u aan.

3

Financiering

Financiering

We kunnen de financiering voor u regelen of u kunt zelf investeren.

4

008-wrench

Realisatie

We regelen de plaatsing van de zonnecarports volledig voor u.

5

003-flower

Onderhoud & beheer

Wij zorgen voor het volledige onderhoud en beheer tijdens de looptijd van het project.

Veelgestelde vragen

Wij voeren altijd een locatiescan uit. Hierbij worden aspecten als veiligheid, verwachte energieopbrengst en constructiemogelijkheden bestudeerd. Ook houden we rekening met landschappelijke aspecten. We werken samen met ecologen en landschapsarchitecten die de impact van uw zonnecarport op de omgeving in kaart brengen. 

Voor het aanvragen van de SDE++ subsidie is een grootverbruikaansluiting van minimaal 3×80 A nodig. Indien uw aansluiting vergroot moet worden om meer zonnepanelen te kunnen plaatsen kunnen wij deze gratis voor uw aanvragen en uw aansluiting verzwaren. Wij regeling het gehele traject met de netbeheerder en zorgen voor een goede afstemming zodat u volledig ontzorgd bent. 

In veel regio’s in Nederland treedt nu transport schaarste op. Dit begon in het noordoosten van Nederland door de vele aansluitingen van zonne-energie en windenergie projecten en heeft zich uitgebreid naar de rest van Nederland. Wij hebben informatie van verschillende netbeheerders gecombineerd zodat wij u precies kunnen vertellen of u in een transportschaartse gebied zit. Bekijk ook ons kennisartikel over transportschaartse.

Ja. Door Corona is de SDE++ regeling uitgesteld. De najaarsronde 2020 opent 24 November 2020 met een budget van € 5 miljard. Een mooie kans voor om hier nog gebruik van te maken. De oude SDE+ regeling is sinds eind 2019 vervangen door de SDE++ regeling. Deze focust op reductie van CO2 verbruik, wat ook betekent dat verschillende technieken (zon, wind, biomassa, etc) met elkaar concurreren. Door de toename van zonne-energie en concurrentie van verschillende technieken onderling verwachten wij dat het budget overschreden wordt. De keuze voor het basisbedrag en subsidie-intensiteit van het project is bepalend voor de slagingskans. Horizon NL kan u adviseren bij uw SDE++ subsidieaanvraag of zelfs het hele traject voor u uit handen nemen.

Dat is afhankelijk van uw wensen. Indien u wenst kunnen wij de volledige SDE ++ subsidieaanvraag en financiering voor u regelen. Wij hebben ruime ervaring met projectfinanciering van zowel kleine als grootschalige projecten en zorgen voor een financiering die bij u past. Wilt u zelf een zonne-energie project beginnen en hierin de investering of een gedeelte ervan doen, dan bespreken wij graag mogelijkheden met u.

Zeker. Met de toename van elektrische auto’s is het extra interessant om een zonnecarport te combineren met laadpalen. Zo kan de opgewekte energie direct lokaal gebruikt worden door uw medewerkers en/of klanten.

Wilt u weten wat uw parkeerplaats waard is?

Neem dan contact met ons op. Wij maken op basis van uw gegevens een inschatting voor de hoeveelheid elektriciteit die u kunt opwekken. Na de scan kunnen wij u een gratis offerte versturen en een afspraak maken met een adviseur.
*verplicht veld